Hjälpen till Zambia

I Zambia lever över hälften av landets 14 miljoner invånarna i fattigdom. Många föräldrar har helt enkelt inte råd att ge sina barn tillräckligt med mat. Situationen är också oerhört svår med stor brist på sjukhus, läkare och sjukvårdspersonal. 

HOPE587 har sedan hösten 2013 inlett ett samarbete med Beit CURE Hospital i Lusaka i Zambia. Barnsjukhuset är ett av de få sjukhusen som bemöter de kirurgiska behoven hos barn med funktionsnedsättningar. De välkomnar även barn som behöver akut vård. Barnen som kommer till sjukhuset är mycket fattiga och har ingen möjlighet att betala för den viktiga vården de behöver och här får de den gratis.

HOPE587 ordnar med skjuts. Vårt senaste projekt i Zambia är att hjälpa barn till sjukhuset. 

Här kan du läsa mer om sjukhusresor för barn.

HOPE587 främjar utbildning och vård. Det råder stor brist på utbildad hälso- och sjukvårdspersonal i Zambia. Därför har HOPE587 tillsammans med CURE International US och Beit Trust UK byggt ett utbildningscenter på sjukhusområdet i Lusaka. I första hand är syftet att höja kompetensen för de sjuksköterskor och läkare som arbetar på sjukhuset, men sjuksköterskor och läkare ifrån hela landet har också möjlighet att få del av utbildningen. Detta leder till en bättre och säkrare vård för det människorna i Zambia.

Här kan du läsa mer om utbildningscentret. 

HOPE587 jobbar med hjälp till självhjälp.  Genom projektet Empowering Women ges mammor som följer med sina barn till sjukhuset möjlighet  att på olika sätt ta sig ur fattigdomen. Ett av dem är att bli undervisade i klädsömnad. De får också lära sig hur de använder en maskin som stickar kläder. När de sedan åker hem kan de starta sin egen verksamhet och på så vis få en förbättrad ekonomisk situation. HOPE587 ger ekonomiskt bidrag för inköp av stickmaskin och symaskin.

Här kan du läsa mer om Empowering Women - Klädsömnad.

HOPE587 hjälper till självhushåll. Att skänka kycklingar är ett bra sätt att hjälpa fattiga familjer till ökad självförsörjning. Det innebär en nystart för många där uppfödningen snart ger vuxna hönor som värper ägg att äta. Överskottet av äggen kan säljas på marknader och till grannar. För inkomsten kan familjen köpa mat och mediciner samt bekosta utbildning.

Här kan du läsa mer om Kycklingprojektet.

HOPE587 jobbar med punktinsatser. Beroende på vad vi kan ta med i våra resväskor när vi beger oss till Zambia så bli det olika punktinsatser. Näringsrik mat, sandaler, barnkläder, stickade mössor, myggnät och provtagning. Listan på vad som kan göra livet bättre för människor i Zambia kan göras lång.  

Här kan du läsa mer om punktinsatser.

HOPE587 stödjer bibelutdelning. I Zambia kostar en bibel cirka 100 kr och när vi ser att det finns önskemål att få en bibel så delar vi ut det. Det är både föräldrar till barnen på sjukhuset och personalen som jobbar där som får en bibel på sitt eget språk. Förutom engelska finns det sju officiella språk. Guds kärlek ger både hopp, tro och styrka.

Är du intresserad av att göra en resa till Beit CURE Hospital i Zambia? Kontakta oss!

HOPE587 samarbetar med Beit CURE Hospital i Lusaka i Zambia.

KONTAKT

E-post
info@hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

NYHETSBREV

Skriv i din e-postadress här så får ett mejl med våra senaste insatser och projekt, berättelser samt tips på hur du kan bidra på ett sätt som passar dig.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2019 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935