Empowering Women

Vem får hjälp av projektet Empowering Women?

Mammorna som kommer med sina barn till barnsjukhuset Beit CURE Hospital lever under väldigt enkla förhållanden. Eftersom de stannar på sjukhuset med sina barn så lär personalen känna dem bra. Det finns ett beslutsfattande team som består av sjuksköterska, socialarbetare, sjukhusevangelist och pastorsparet. De har möte varje vecka och diskuterar vilka det lämpar sig bäst att hjälpa genom projektet Empowering Women.

När någon av dem möter en ensamstående mamma som inte fått något stöd från staden eller byn de kommer ifrån så ser de en möjlighet att hjälpa. De säger ingenting till mamman när hon lämnar sjukhuset första gången. Istället håller de kontakten, stämmer av de uppgifterna de har fått genom återkoppling till patienten och gör sedan ett hembesök. Om allt är som förväntat berättar de därefter berättar för mamman om projektet.

Om kvinnan är intresserad av att vara delaktig får hon skriva under ett avtal. Där står bland annat att hon får använda stickmaskinen eller symaskinen men inte sälja eller hyra ut den. Går den sönder så får hon stå för reperationen. Tillsammans med Ngonda skriver de ner en avbetalningsplan för två år för maskinen. Detta är till för att öka ansvarstagandet för maskinen.

Materialet köper mamman själv in för att kunna sticka och sy.

När avtalet är skrivet får mamman komma tillbaka till sjukhuset för att genomgå en utbildning hur hon använder maskinerna samt en affärsplan. Utbildningen tar fyra dagar. Sjukhuset har två mammor som får betalt för att utbilda de andra mammorna. När de sedan åker hem kan de starta sin egen verksamhet och på så vis få en förbättrad ekonomisk situation.

Tillbaks till Hjälpen till Zambia.

Ngonda Haamumba är huvudansvarig på plats i Zambia för Empowering Women.

Matilda är  en av de kvinnor som fått hjälp av projektet.

Anneli tillsammans med en liten flicka i Zambia.
KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2023 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935

Besök oss i social medier!