Skolgång för föräldralösa och fattiga barn

Utbildning är ett tidigt sätt att bryta fattigdomscykeln och därför har vi under år 2020 startat upp ett nytt projekt för att ge en möjlighet för 100 föräldralösa barn och fattiga barn att fortsätta med sin utbildning trots att deras föräldrar eller vårdnadshavare inte kan betala för omkostnaderna.

Som en av de stora afrikanska statsmännen Nelson Mandela sa: ”Utbildning är den stora motorn för personlig utveckling. Det är genom utbildning som en bondes dotter kan bli en läkare, som en gruvarbetares son kan bli chef för en gruva, som en lantarbetares barn kan bli president för en stor nation.”

Under de senaste tre åren har den södra delen av Zambia drabbats av delvis torka på grund av klimatförändringar, vilket främst har drabbat landsbygden som har småskaligt jordbruk som försörjning. Denna situation har inte bara påverkat deras mattillgångar utan har också inneburit att de förlorar sin enda inkomstkälla då de vanligen säljer majs och boskap som nötkreatur, getter och svin. Dessa djur har påverkats av begränsade betesområden och utbrott av ”mul- och klövsjuka”, vilket innebär att jordbrukare inte bara förlorar sina djur, utan kan inte heller sälja dom de har på grund av restriktioner. 

Denna situation har påverkat föräldrarnas möjlighet att köpa skoluniformer till sina barn. Grundskolan är gratis i Zambia, men föräldrarna är skyldiga att köpa skoluniformer, skor, pennor och böcker.  Därför har vi nu inlett ett samarbete med en av våra medarbetare i Zambia, Harold Haamumba.

Vi arbetar med två landsbygdssamhällen i Choma Rural, och grundskoleelever där barnen antingen kommer från mycket fattiga förhållanden eller är föräldralösa.

När du ger en gåva på 200 kronor så är det du som hjälper ett barn till skola under ett helt läsår.

Skänk en gåva.

Hjälpen till Zambia.

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2023 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935

Besök oss i social medier!