Punktinsatser i Zambia

Under våra resor till Zambia har vi fått göra olika punktinsatser, lite beroende på vad vi haft för kompetenser med oss och vad som rymts i vårt bagage på resan ner. Här kan du läsa om de insatser vi gjorde på plats under resan 2017.

Under vår resan i april 2017 fick vi möjligheter att dela ut baby- och barnkläder, filtar, och gosedjur på barnsjukhuset Beit CURE Hospital. Dessa var skänkta av Inner Wheel, Maxomorra och IoB-butiken i Älmhult. Vi hade även med oss såpbubblor som var en gåva från Kvantum i Markaryd.

Innan resan samlades det in pengar till skor och väl på plats köpte vi 50 par som delades ut till barn och mammor på sjukhuset. I Zambia är det viktigt att inte gå barfota och ett par sandaler skyddar mot parasiter och sårinfektioner.

Vi reste ut till en by, cirka 45 minuter bilfärd från barnsjukhuset. Där hade cirka 100 mammor samlats och vi erbjöd dem att kolla sitt blodsocker och blodvärde, detta för att upptäcka om de behövde söka mer vård. Vi undervisade också i hur de ger sina barn näringsrik mat. 

Syfte med att åka ut till byarna är att berätta om Guds kärlek till alla människor men samtidigt också ett sätt att hitta de barnen som behöver sjukvårdshjälp. Eftersom barnsjukhuset är ett privat sjukhus så får de inte marknadsföra sig utan istället måste ofta söka upp patienterna. Då deras goda rykte nu har börja sprida sig blir fler och fler barn hitsända av de lokala sjukhusen. Detta är en mycket positiv utveckling då fler barn får hjälp. Vi pratade lite extra med en pojke som för en månad sedan trillat ner från ett träd. Eftersom han inte hade råd att söka hjälp så fick armen läka bäst den ville och nu kunde han inte böja den mer än 90 grader. När vi mötte honom fick han veta om Beit CURE Hospital och de ska nu hjälpa honom.

Tillbaks till Hjälpen till Zambia.

En flicka i sina nya tröja från Maxomorra. När hon kom till sjukhuset ägde hon bara de kläderna hon reste i. (2017)

Såpbubblor skänkta av Kvantum i Markaryd. (2017)


Koll av blodsocker och blodvärde. (2017)

En av barnet på sjukhuset i sin nya mössa från Inner Wheel i Älmhult. (2017)

Bebisen får nya kläder skänkta från Iob-butiken. (2017)


På barnsjukhuset finns endast en så kallad transportambulans som flyttar barnen mellan olika sjukhus vid behov av annan vård. När det blir akut tar man akutväskan och barnet i famnen och åker till närmsta statliga sjukhus. I ambulansen finns ingen utrustning.

Pojken med den brutna armen.

Barnen från byn.

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2023 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935

Besök oss i social medier!