Hungersnöd i Zambia

Hunger. Begreppet hunger används för att beskriva olika förstadier till en svältkatastrof. Just nu är det hungersnöd i Zambia. Barnen som vi hjälper till skolgång är tillsammans med sina klasskamrater och familjer drabbade och under de nästkommande månaderna kommer nöden att vara som mest akut på grund av torkan som fått skördarna att utebli. När den ny skörden kommer minskar den mest akuta matbristen. Detta är tidigast om tre månader.

Soppkök på skolor i Zambia 
Skolprojektet är igång och när vi i början av året har ett samtal med vår samarbetspartner Harold i Zambia, berättar han att det gått bra med inköp av skoluniformer, skor och material inför skolstarten. Samtidigt så får vi veta att situationen har blivit akut vad det gäller hunger. Skolprojektet fortgår, men barnen har nästintill ingen mat utan lever i bästa fall på ett mål mat vart tredje dag.

Vi kommer att ha en form av soppkök i skolan under de nästkommande månaderna. Kostnaden är 75 öre för en måltid om dagen per barn.

Tusen barn kommer varje skoldag under cirka tre månader att få en måltid. Totalt kommer detta projekt att att kosta 45 000 kronor.

Mat till familjer i hungersnöd
Det finns också ett akut behov att hjälpa tvåhundra familjer i byarna i cirka tre månader. Månadskostnaden är 350 kronor per månad och familj.

Vi är en ganska liten ideell organisation som står inför en stor uppgift, så nu vill vi vädja till dig som läser detta om hjälp att få möjlighet att ge barnen och familjerna mat under en tid framöver tills de har fått en ny skörd. 

Skänk en gåva.

Tillbaks till Hjälpen till Zambia.

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

NYHETSBREV

Skriv i din e-postadress här så får ett mejl med våra senaste insatser och projekt, berättelser samt tips på hur du kan bidra på ett sätt som passar dig.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2020 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935