Kriget i Ukraina

Med anledning av den ryska invasionen av Ukraina 


Hjälpinsatser i Ukraina
Det är till stor hjälp att våra kontaktpersoner Ludmila och Anton ifrån Ukraina har lyckats fly och är på plats i Hallaryd. De hjälper oss lokalisera, tolka och nå fram med hjälpen mycket snabbt då de har många kontakter i Kiev. Ludmila och Anton sammanställer vilka som är i behov av pengar till mat och medicin och vi skickar kontinuerligt.


Evakueringar

30 mars
En grupp på cirka 30 människor  kunde evakueras med hjälp av kontakter i Ukraina. Luda och Anton ordnade  all kommunikation däremellan för att möjliggöra flykten. När gruppen anlände till Sverige kom de direkt till migrationsverket för att därifrån få hjälp med boende. Vi har genom Luda och Anton kvar kontakten med gruppen.

5 mars

Den 2 mars åker ett team på tre från Sverige mot den polska gränsen för att hjälpa våra medmänniskor som anländer från Ukraina. Volvo Lastvagnar, Göteborg som vi sammarbetar med, åker mot gränsen för att hämta.

En buss med ett femtiotal Ukrainare anländer den 5 mars till Hallaryd utanför
Älmhult. Några kommer i rullstol, andra är sjuka. Vi möts av mammor som rest med sina barn, den yngsta bara ett år gammal. Värdfamiljer står beredda att ta emot och ge husrum och mat.


16 mars
Den 16 mars har 53 människor fått hjälp att lämna Kiev i Ukraina. Några rullstolsburna, andra svårt sjuka. Flera barn är med, den yngsta fem år gammal.
Luda och Anton som evakuerades för drygt tio dagar sedan har ifrån ett vardagsrum i Hallaryd i Älmhult jobbat outtröttligt med att skapa förutsättningarna för dagens flykt. Flyktingarna blir mottagna av migrationsverket i Lund.

Volvo Lastvagnar, Göteborg har ännu en gång hämtat vid gränsen till Polen.

Ge en gåva
Bli månadsgivare
Värdfamilj
 

Har du frågor?
Ta kontakt med oss genom att skriva ett meddelande via vår Facebooksida. Det är väldigt hög belastning på vårt vanliga kontaktkonto och vi vill undvika för mycket trafik där så att vi inte missar det som är akut. Vi hoppas på förståelse för detta.Här kan du läsa mer om hur HOPE587 grundades.

Vid upphämtningen i Polen den 4 mars.

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2022 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935