Hunger

Det är väldigt allvarligt när bristen på mat blir för stor.

Undernäring är allra mest förödande under graviditeten i mammans mage och under barnets första år. Om mamman lider av näringsbrist kan fostret sluta utvecklas som det ska och spädbarnets fysiska och mentala utveckling kan hindras. 

Om ett barn drabbas av undernäring under sina tre första år finns skadorna kvar i hjärnan resten av livet. Det innebär en mental funktionsnedsättning med till exempel inlärningssvårigheter samt hämmad kreativitet och initiativförmåga. Undernäring ger både upphov till fattigdom, och är en konsekvens av fattigdom. 

Barns hälsa är därmed grunden för hälsosamma och produktiva samhällen. Barn som drabbas av näringsbrist växer inte som de ska och deras mentala utveckling försämras. De blir lättare sjuka eftersom deras immunförsvar är försvagat. Barnens motståndskraft mot vanliga infektionssjukdomar som diarré, malaria och luftvägsinfektioner blir sämre och ofta livshotande.

Tillbaks till Soppkök.

Tillbaks till Hjälpen till Zambia.

Skänk en gåva.

KONTAKT

E-post
info@hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

NYHETSBREV

Skriv i din e-postadress här så får ett mejl med våra senaste insatser och projekt, berättelser samt tips på hur du kan bidra på ett sätt som passar dig.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2020 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935