Information till dej som är eller har varit värdfamilj för familjer som HOPE587 hjälpt till Sverige. Och till dej  som har anlänt från Ukraina, välkommen hit.

Lena Brorsson, tolkar till svenska.
Telefon: 0722 29 53 32

Maria Yastrebova, tolkar till engelska
Telefon: 079 304 78 51


HJÄLPMEDEL

Stina Hagström jobbar som arbetsteraput i Älmhults kommun och bistår (som privatperson) gärna med att hitta bättre sittande för de flyktingar som är rullstolsburna.
Du tar själv kontakt.

Mail: Stina.hagstrom@hotmail.com  Telefon 0706-320936.


LJUDBÖCKER PÅ UKRAINSKA - GRATIS

Polyglut är gratis för ukrainska familjer som anländer i Sverige. Ukrainska familjer får därmed tillgång till tusentals böcker, av vilka många är tillgängliga att lyssna på på flera språk, inklusive ukrainska. ❤️ Böcker kan vara ett bra verktyg att använda med barn och ungdomar när man pratar om svåra ämnen och känslor.
https://www.inlasningstjanst.se/nyheter/polyglutt-...TIPS PÅ AKTIVITETER
(har du fler så maila gärna dem till Louice på johnssonlouice@gmail.com så delar jag det här)
Lekplatser
Skolors lekplatser är till för allmänheten efter att verksamheten är stängd. På paradisets lekplats i Älmhult finns en handikappsanpassad gunga (denna lekplats är till för allmänheten).

Badhus
Badhuset i Älmhult, Markaryd, Tingsryd och även i Lönsboda har rehabpool. Ring gärna innan och kolla så den inte är bokad.

Leos Lekland
Leos Lekland erbjuder gratis inträde för familjer från Ukraina.
www.leoslekland.se/ukrainaHÄR KAN DU HÄMTA KLÄDER OCH SKOR GRATIS

För att få kläder och skor så ta kontakt med Jane via janegeorgii@hotmail.com (hon talar svenska). Du bestämmer en tid med henne och sen ses ni avtalad tid på Stålgatan 2 (hon kan efter  kl 17 på vardagar). Här kan ni enbart hämta skor och kläder.  Här är bilder från Stålgatan 2 så du vet att du kommit rätt.

Du kan också hämta kläder på Röda Korset vid torget i Älmhult. I så fall behöver ni kontakta Eva Karlsson tel. 070-2604777 för att få bästa hjälp och överenskommelse om tid.  Om du inte hittar det du behöver på Röda Korset eller på Stålgatan 2 så kan du ta kontakt via pernillas.skaparverkstad@gmail.com och skriva vad du behöver och som ni inte hittat på de andra ställena. Om din ukrainare har speciella behov så som barnvagn etc så kan du också förmedla det till pernillas.skaparverkstad@gmail.com så hjälper de till med detta.INFORMATION OM VALUTAVÄXLING
https://www.forex.se/aktuell-information-om-ukrain...

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2022 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935

Besök oss i social medier!