Goodson

Goodson är en tioårig pojke från Luapula-regionen i Zambia. Han är född med svår klubbfot som har gått obehandlad i många år och nu har han äntligen fått hjälp.

När Goodson var tre var han nära att få den vård han behövde, hans farbror Blackwell berättar: "När han var tre år gammal hörde vi om en specialistkirurg som besökte ett lokalsjukhus som kunde operera Goodson. Men när vi kom till sjukhuset hade kirurgen redan åkt vidare. Eftersom vi inte möjlighet att betala transporten för att ta honom till nästa sjukhus som kirurgen befann sig på, så gick vi hem. Goodsons mormor försökte läka benen med inhemsk medicinering och traditionella örter, men hans ben ändrades inte i alla fall, berättar Blackwell. Lyckligtvis fick familjen höra talas om en mobilklinik, som CURE hade vid en lokal kyrka cirka 15 km från deras hem. De cyklade hela vägen dit och Goodson blev omedelbart bokade för att komma in till en operation på Beit CURE Hospital.

Några dagar senare arrangerades kliniktransporten i samarbete med HOPE587, och Goodson började den långa vägen till Lusaka. Blackwell berättar att de plockades upp runt klockan fyra på morgonen och att de till slut kom fram till Lusaka runt klockan sju på kvällen. "Vi var lite oroliga då vi aldrig tidigare varit i Lusaka och vi visste inte riktig vad som väntade oss. Fast när vi nått sjukhuset visade de oss vart vi skulle sova och vi fick mat. Vi är tacksamma för allt som har gjorts för oss på Beit CURE Hospital och till HOPE587 som hjälpte oss att komma dit" berättar Blackwell. Goodson går i klass fyra och tyckte det var så spännande att se med egna ögon vad läkarna gör att han nu säger att han vill jobba som läkare när han blir stor. Var gärna med och be för Goodsons tillfrisknande efter operationen.


KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2022 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935