Punktinsatser i Zambia

Väl på plats utför vi olika punktinsatser.

Våren 2018

Under vår resa våren 2018 köpte vi bland annat myggnät och handsprit till barnsjukhuset Beit Cure. Vi köpte stolar till en förlossningssal i Lusaka och vi delade ut kläder som var skänkta från Inner Wheel i Älmhult. 

Våren 2017 

Under vår resan i april 2017 fick vi möjligheter att vara till hjälp. På barnsjukhuset Beit CURE Hospital delade vi ut baby- och barnkläder, filtar, och gosedjur. Dessa var skänkta av Inner Wheel, Maxomorra och IoB-butiken i Älmhult. Vi hade även med oss såpbubblor som var en gåva från Kvantum i Markaryd.

Innan resan samlades det in pengar till skor och väl på plats köpte vi 50 par som delades ut till barn och mammor på sjukhuset. I Zambia är det viktigt att inte gå barfota och ett par sandaler skyddar mot parasiter och sårinfektioner.

Vi reste ut till en by, cirka 45 minuter bilfärd från barnsjukhuset. Där hade cirka 100 mammor samlats och vi erbjöd dem att kolla sitt blodsocker och blodvärde, detta för att upptäcka om de behövde söka mer vård. Vi undervisade också i hur de ger sina barn näringsrik mat. 

Christina från USA reste som representant för organisationen 24.000.org och var med i vårt team från HOPE587. Hennes organisation köpte in 100 myggnät och under tiden vi var i byn fick vi vara med och dela ut dessa. Myggnät räddar liv då det skyddar från malaria. 

Syfte med att åka ut till byarna är att berätta om Guds kärlek till alla människor men samtidigt också ett sätt att hitta de barnen som behöver sjukvårdshjälp. Eftersom barnsjukhuset är ett privat sjukhus så får de inte marknadsföra sig utan istället måste ofta söka upp patienterna. Då deras goda rykte nu har börja sprida sig blir fler och fler barn hitsända av de lokala sjukhusen. Detta är en mycket positiv utveckling då fler barn får hjälp. Vi pratade lite extra med en pojke som för en månad sedan trillat ner från ett träd. Eftersom han inte hade råd att söka hjälp så fick armen läka bäst den ville och nu kunde han inte böja den mer än 90 grader. När vi mötte honom fick han veta om Beit CURE Hospital och de ska nu hjälpa honom.

En liten flicka i sina nya tröja från Maxomorra. När hon kom till sjukhuset ägde hon bara de kläderna hon reste i.  Vi lät lappen sitta kvar för det är väldigt sällan de har möjlighet att köpa något nytt utan det blir mestadels eller alltid inköp via second hand.

Såpbubblor skänkta av Kvantum i Markaryd.


Hanna och Robert kollar blodsocker och blodvärde.

En av barnet på sjukhuset i sin nya mössa från Inner Wheel i Älmhult.

Bebisen får nya kläder skänkta från Iob-butiken.


På barnsjukhuset finns endast en så kallad transportambulans som flyttar barnen mellan olika sjukhus vid behov av annan vård. När det blir akut tar man akutväskan och barnet i famnen och åker till närmsta statliga sjukhus. I ambulansen finns ingen utrustning.

Pojken med den brutna armen.

Christina från USA tillsammans med barnen från byn.

KONTAKT

E-post
info[a]hope587.se

Telefon
+46 (0) 70 - 54 12 107

STÖD VÅRT ARBETE

Bankgiro
145 - 4479

Swish 
123 551 20 66

Autogiro

OM HOPE587

HOPE587 är en hjälporganisation som etablerades 1999. Vi kämpar för människor - de fattiga, de sjuka & socialt utsatta.

SÖK PÅ HEMSIDAN

Hittar du inte det du söker på hemsidan?
Skriv in vad du söker efter istället.
.

Copyright © 2021 · HOPE587 - Today for Tomorrow
Org. nr: 802472-4935